Українці не хочуть продавати свої паї: скільки громадян почали заробляти на відкритті ринку землі

Ринок землі в Україні відкритий вже 3 місяці, але більше половини (61%) опитаних громадян заявили, що поки не збираються продавати свої паї. Тільки 11% українців рішуче налаштовані або продати землю, яку вони мають (5%), або докупити ще землі (6%).

За результатами опитування, серед усіх власників землі на сьогоднішній день тільки близько 15% бажали б скористатися можливостями ринку землі і купити собі ще земельну ділянку. Ті ж власники землі, які сьогодні здають свої земельні ділянки в оренду, в основному згодні залишити землю у того ж орендаря, і лише 1% мають намір змінити орендаря.

Так як вартість землі в Україні буде продовжувати рости, то здавати землю в оренду на сьогоднішній день вигідніше, ніж її продавати. Міністр агрополітики Роман Лещенко прогнозує, що вартість землі буде зростати на 7-10% в рік. Орендна плата за 1 га землі нраразі становить приблизно $200, тобто за 10-15 га можна отримати за рік від $2000 до $3000.

Майже половина опитаних українців (48%) не мають ніякої землі у власності. Ще 5% українців кажуть, що вони мають землю у власності, але поки вона належним чином не оформлена (в процесі оформлення). Серед власників землі 24% мають офіційно оформлену присадибну ділянку (город), 16% – і земельний пай, і присадибну ділянку, а 7% – мають земельний пай.

Войти

Зарегистрироваться

Сбросить пароль

Пожалуйста, введите ваше имя пользователя или эл. адрес, вы получите письмо со ссылкой для сброса пароля.